Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Nedir?
Kulak, burun ve boğaz hastalıkları ya da daha yaygın bilinen adı ile KBB hastalıkları baş kısmında bulunan 3 organ ile ilgili yaşanan problemlerdir. Nedenleri ve gelişme yolları birbirinden farklı olabilse de temelde KBB hastalıkları olarak değerlendirilen bu problemlerin insanların yaşam standartlarını oldukça düşürdüğü söylenebilir. Bu anlamda bir KBB hastalığı ile karşı karşıya kalmışsanız yapmanız gereken en doğru şeyin doktorunuzla görüşerek erken tedaviye başlamak olacağı açıktır.
KBB hastalıklarının baş kısmında ortaya çıkması insanları tedirgin eden durumların yaşanmasına neden olur. Özellikle baş ağırları ve akıntıların şekillenmesi ciddi sorunların ortaya çıkmış olabileceği ihtimalini ifade eder. Siz de yaşadığınız rahatsızlığı gidermek ve daha sağlıklı bir yaşama kapı aralamak adına Dr. Halit Furkan Sarı’ya başvurabilirsiniz.
Kulan Burun Boğaz Hastalıkları Çeşitleri Nelerdir?
Kulak burun boğaz ile ilgili karşı karşıya kalacağınız hastalıkların çeşitli olmasında birbirinden farklı etkenler rol oynarken hastalıkların belirtileri de çeşitlenir. Yaşadığınız sorunun tam olarak ne olduğunu bilmeseniz de belirtilerden tahminlerde bulunmak sizi endişeye sevk edebilir. Aşağıda sizler için listelediğimiz hastalıklar ile alakalı daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz. Ancak yaşadığınız sorunlar nedeniyle doktorunuza başvurmayı asla ihmal etmemelisiniz.
Sinüzit Nedir?
Burun boşluğunda bulunan ve adına hava dolu cepler denen sinüslerde iltihaplanma ortaya çıkması halinde görülen sinüzitin akut ve kronik olmak üzere iki çeşidi vardır. Özellikle mevsim değişimlerinde soğuk algınlığı ve alerji ile birlikte şekillenen sinüzitin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürdüğü bilinir. Genetik faktörlerin yanı sıra çevresel faktörlerin de yol açtığı bu hastalığın yıl içerisinde 3 defa tekrar etmesi halinde doktorunuza başvurmayı ihmal etmemelisiniz. Akıntı ve öksürük ile görülen belirtilerin bireylerde farklı şekillerde görülmesi muhtemeldir.
İşitme Kaybı Nedir?
Doğuştan gelen veya sonradan şekillenen kulak hassasiyetindeki azalma olarak tanımlanabilecek olan işitme kaybı; kulağın işlevselliğini kaybetmesi olarak da ifade edilmesi mümkündür. Doğuştan gelen işitme kayıplarının Down Sendromu ve Usher Sendromu gibi problemlerden kaynaklandığı bilinirken sonradan şekillenen işitme kayıplarında yaşlanma ve sese maruz kalmanın çok büyük etkenler olduğu açıktır. Kulak burun boğaz hastalıkları arasında oldukça ciddi bir sorun olan işitme kaybının nasıl tedavi edileceği doktor muayenesinden sonra şekillenir. Bu nedenle vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalı ve gerekli bilgiyi almalısınız.
Vertigo Nedir?
Vertigo hastalığı genel itibarı ile baş dönmesi şeklinde tanımlanan ancak daha ciddi sorunların varlığını haber eden hastalıklardan bir tanesidir. Kulak burun boğaz hastalıkları dendiğinde akla gelen ilk problemlerden olan vertigonun santral ve periferik olmak üzere iki çeşidi vardır.
Beyin kısmında şekillenen tümör, kanama ve damarlardaki bozukluklar olarak adlandırılan bu hastalığın tedavisinde Nöroloji Bölümü’ne başvurulmalıdır. Periferik vertigo ise KBB bölümünün ilgilendiği hastalıktır. İç ve orta kulakta bulunan denge merkezi ile alakalı sorunlar nedeniyle denge kaybı olarak tanımlanır. Genellikle baş dönmesi şeklindeki belirtiler ile gelen hastalarda görülen bu problemin çözümlenebilmesi adına Dr. Halit Furkan Sarı’ya başvurabilirsiniz. Bütüncül tıp anlayışını benimseyen ve bu bakış açısı ile problemlerinize çözüm üretmeye odaklanan doktorunuzdan hemen bir randevu alarak hastalığınıza çözüm üretebilirsiniz.